Pensa la complexitat

"Saber veure requereix saber pensar el que es veu. Saber veure implica, doncs, saber pensar, com saber pensar implica saber veure" Edgar Morin

15 de gener de 2010

Innovació i “retail commerce”

Models de venda innovadors pel comerç al detall aplicables a les associacions de comerç al detall de casa nostra.

L’any 2006 l’empresa WOOT.COM esdevenia una botiga a Internet que trencava motlles. Com ho fa?: doncs d’una mare força enginyosa, apostant per vendre un sol producte durant 24 hores i oferint el millor preu de l’article del mercat.
Doncs bé, el passat mes de novembre s’ha posat en marxa a Espanya mequedouno.com, la primera botiga basada en el model de live shopping durant 24 hores.
La innovació d’aquest model de negoci no està en la utilització de la xarxa per fer e-comerç, aspecte ja ben conegut, sinó en el fet de sols vendre un article.

Concentrar tota l’atenció dels potencials clients en un sol producte, a fi de “no distreure a la clientela” amb una oferta aclaparadora com fan la majoria de webs d’e-comerç.
L’estratègia passa també per la psicologia: "valorar molt bé el risc o l'oportunitat de vendre un article concret, determinar quins productes són arriscats, únics o singulars, o aquells que el comprador capta com una oportunitat que no pot deixar escapar aquest dia".
Cal tenir en compte que el perfil del client d'aquest model de botigues té un component de "compra compulsiva" però és també "un comprador molt informat (ha fet la seva pròpia recerca en la Xarxa per a comparar preus), i alhora, molt sensible als terminis de lliurament ".
Aquest model o un d’híbrid, és una possibilitat que cal contemplar i aplicar a les WEBs de les associacions de comerciants. És fàcil pensa en que de forma rotatòria i per un període de 24h, cada botiga associada pengés una oferta molt competitiva d’un dels producte del seu stock.
Això, a més de reduir stocks, permet posicionar el col•lectiu com un pol d’atracció, d’oferta exclusiva, competitiva i capturar en definitiva l’atenció del consumidor.
A més permet posar en valor tots els aspectes positius del nostre teixit de botigues, la recomanació de l’expert: producte seleccionat, de qualitat, ben escollit a bon preu.
Albert Pérez Novell
NVConsulting

0 comentaris:

Publica un comentari