Pensa la complexitat

"Saber veure requereix saber pensar el que es veu. Saber veure implica, doncs, saber pensar, com saber pensar implica saber veure" Edgar Morin

21 de gener de 2010

El llibre electrònic, amb el format que el coneixem, ja és cosa del passat.


LG llança una pantalla flexible de la grandària d'un diari, pesa 130 grams i pot ser doblegat sense perdre qualitat d'imatge. El monitor, de 19 polzades, és el més gran del seu tipus. La sudcoreana LG Display, ha desenvolupat la pantalla electrònica flexible més fina i més gran fabricada fins al moment, amb una grandària de 19 polzades, cridada a ser el futur de la lectura.
El nou paper electrònic, de 0.3 mil.límetres de grossor, té les mateixes dimensions d'un full de paper DIn A3 i és vuit vegades més gran que un llibre electrònic, el que permet transmetre la mateixa sensació d'un periòdic tradicional en blanc i negre.
El nou suport pesa només 130 grams i pot ser doblegat sense que es perdi qualitat en la recepció de les imatges, que estan pensades per a transmetre la mateixa sensació que es té durant la lectura d'un paper imprès.
LG Display ha aconseguit que les imatges puguin canviar en la pantalla amb relativa rapidesa, encara que el temps necessari per a passar de pàgina és un dels punts febles d'aquesta tecnologia. Per a aconseguir aquest avanç, LG ha utilitzat com a base un full metàl.lic (semblant al paper d’estany) en lloc de cristalls, el que atorga flexibilitat a la pantalla i li permet adoptar la seva forma original després de doblegar-se.

Albert Pérez Novell  NVConsulting

0 comentaris:

Publica un comentari